Konvalescent

Den 14 november var det dags att resa ner till Skåne-land för att träffa veterinär Jonas Tornell. Vi hade tid 10.30 så det blev att starta tidigt. Vi var på plats i tid och fick som tur var plats i en box i stallet, så han slapp att stå och vänta i transporten, vi fick även väldigt fint sällskap i stallet.  
 
 
Efter mycket fikande och väntande så kom vi efter ett par timmar in till Jonas. Han började med böjprov och konstaterade ganska snabbt att Magne var halt på båda bak. Höger bakkota bedövades och efter ytterligare lite väntan så gjordes ett nytt böjprov, han var nu väldigt halt på vänster bak men inget på höger. Båda bakkotorna röntgades och man hittade en lös benbit i vänster bakkota som antagligen var roten till det onda. 
 
Den elaka "lilla" benbiten
 
Det blev bestämt att Magne skulle opereras redan dagen efter så vi for hemmåt igen bara för att köra honom direkt upp till Skara. När dom öppnade kotan så var det ganska infekterat runt den lösa benbiten så han har nog haft ganska ont av den, och har då belastat höger kota istället så han blivit halt på den också. Operationen gick bra och han fick komma hem redan samma eftermiddag, väldigt skönt att ha honom hemma och på benen! 
 
En nyvaken Magne efter operationen
 
Nu har han stått på box i 12 dagar och igår tog vi bort stygnen, det ser väldigt bra ut än så länge. Nu ska han få gå i sjukhage ytterligare 4 veckor innan han får börja röra på sig igen. Håll alla tummar och hovar för att det läker ordentligt och att vi snart är tillbaka! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0