Välbehövlig vila

Magne har fått en välbehövlig viloperiod. Jag kände på sista tävlingen att han hade tappat gnistan lite, jag hade ju kännt det även på hemmaplan innan men när vi väl kommer ut så brukar han tända till, men han visade väldigt tydligt att han var trött i både kropp och sinne så jag beslutade att avboka kommande tävlingar och ge honom ett par veckors vila. Vi har varit ute på lite mysiga skogsturer men mestadels har han bara fått gå i hagen och skrota. Han har fått en ny hagkompis som han bråkar och busar en hel del med, så han rör på sig ganska mycket i alla fall.


Här är vi ute på en mysig skogstur i vackra Gräfsnäs


Nu i veckan tänkte jag att jag skulle börja sätta igång honom igen och se om vilan har gjort någon nytta. Innan har han alltid gått väldigt mycket bättre efter att ha fått vila en period, jag tror att han behöver tid att smälta och ta in saker han lärt sig innan det sitter ordentligt. Jag har anmält oss till Alingsås Ryttarsällskaps Klubbmästerskap den 5 november, så jag hoppas att han känns pigg och fräsch nu så vi kan börja ladda inför det.

Nya äventyr

Nu har vi varit ute på flera äventyr sedan sist. I torsdags var vi med på våran allra första clear round. Magne var väldigt slö och lyfte väl inte mer än nödvändigt på fötterna, inte heller hade han särskilt bråttom runt banan, men det gick lugnt och stadigt och han vägrade inte en enda gång utan bjöd ändå hyfsat mot hindren, så jag är väldigt nöjd. Denna gången valde jag att hoppa 60 cm, men det är nog lite för lågt för han blir väldigt oengagerad när han inte behöver ta i för att ta sig över, så nästa gång höjer vi nog ribban till 70 cm. Vi kom iallafall hem med en fin rosett :)

 

 

Igår gick sista omgången av div. III av stapeln. Efter mycket strul med skadade hästar, förvirrade arrangörer och trasiga transporter så hade vi iaf fått ihop ett fullt lag. Det var en fruktansvärt snål och rent av riktigt dålig domare, och över lag fick alla väldigt dåligt betalt för sina ritter, så jag och Magne slutade på drygt 57 %. Men jag är väldigt nöjd med honom, han var lite trött men gjorde ändå det jag bad honom om, även om han inte riktigt orkade hålla ihop formen hela tiden, och han skötte sig exemplariskt. Laget slutade på en delad 3:e placering så det var ju ändå ganska bra. Ett exempel på domarens något konstiga bedömning kan ni se nedan, efter sista galoppen (höger) så ska det vara övergång till arbetstrav vid A, där fick jag en 4:a med kommentaren "sen övergång". Sista halvvolten innan uppridning på medellinjen blev en 5:a med kommentaren "öppen i formen och något öt". Jag kan väl inte riktigt säga att jag håller med henne... På det allmänna intrycket står det även "prydlig sits" och så en 5:a...

 

 


Besök hos farbror doktorn & hoppträning



I torsdags åkte vi upp till Skara djursjukhus för att se hur det stod till med polypen som hittades i Magnes svalg i somras. Efter mycket krånglande med skärmar och monitorer som inte riktigt ville vara med så fick dom till slut ner slangen i halsen på honom och kunde se att polypen inte var helt borta, men den var betydligt mindre än tidigare, så veterinären tyckte inte att den behövde behandlas igen utan vi avvaktar och hoppas på att den fortsätter att krympa. Efter det fick han även en genomgång av tänderna, allt såg bra ut förutom lite vassa kanter som raspades ner. Måste ge en otroligt stor eloge till min underbara guling, han tar allt med ro! Veterinären ville droga honom redan när han kom in genom dörren, men jag sa att det brukar inte behövas, och det gjorde det inte heller. Han stod som ett ljus med både slangar i halsen och tandställning och raspar i munnen, det är så härligt med kloka hästar!

 

 

Igår var det hoppträning på schemat. Magne var inte riktigt på sitt piggaste humör, men när han väl hade fått upp flåset så tyckte han att det var riktigt roligt! Varken hans eller min teknik är väl den bästa, men han har helt klart börjat fatta vad det går ut på och det går bättre och bättre. Igår tog vi oss över en oxer på 75 cm utan problem, så nu har jag vågat besluta mig för att vara med på våran allra första clear round på torsdag!

 

Idag ska vi börja träna på programmet inför helgens tävling. Det är sista omgången av div. III som går av stapeln, och vinner vårat lag denna omgång så vinner vi även hela serien! Men ingen press… ;) Tyvärr ska jag rida LB:0 och jag fasar verkligen för det programmet, det är ju bara raksträckor! Jag som tycker det är bättre ju fler volter eller serpentiner etc. det är, för då kan jag hålla honom sysselsatt, är det bara raksträckor så blir han så förbannat stark, så vi får väl se hur det går…


RSS 2.0