Köpe och köpe, jag hör aldrig annat


Igår investerade jag i en ny hoppsadel. Det kom hem en tjej (sadelprovare) som hade med sig ett 10-tal sadlar som vi provade, varav en Santa Cruz Celine som jag nästan hade bestämt mig för innan jag ens testat. Vi kom fram till att tre stycken låg riktigt bra på honom, det var Celinen, en Prestige och en Knights. Jag provred alla tre och kom fram till att Celinen faktiskt var den jag tyckte sämst om, även om den var helt ok. Så efter lite övervägande blev det en Knights, tyvärr "fel" färg så nu får jag ju köpa nya tillbehör också, men det får det väl vara värt!

Nu har vi fått ihop ett lag till dressyrallsvenskan Div. II, den 15 april går första starten av stapeln, ska bli kul att rida i lag igen! Jag hade ju ändå tänkt att tävla på de tävlingar som ingår i divisionen så det blir ingen ändring i planeringen, men det är en extra sporre när man vet att man inte bara rider för sig själv.

Nu ska jag bege mig iväg och köpa svarta tillbehör till min nya sadel, behöver sadelgjord, stigläder, stigbyglar och det vore ju inte fel att komplettera med nya skydd och schabrak i matchande färg, får väl se vad plånboken tillåter.

Fredag

Äntligen fredag, så skönt! Min kropp gillar verkligen inte kyla och mörker, jag får ont i leder och rygg samt saknar helt energi, imorse var det näst intill omöjligt att ta sig upp ur sängen. Hjälper ju inte heller att vi har en höglöpande kattflicka hemma som håller oss vakna om nätterna, men imorgon får jag äntligen lite sovmorgon (med betoning på lite, vi ska vara i Göteborg kl 10)! Längtar verkligen efter vår, värme och ljus nu, men så hittar man bilder som den ovan och då inser man att minusgrader har sina fördelar ändå.
***
Idag stod det tressyrträning för Lisa på schemat, men tyvärr har hon blivit sjuk, så det blir nog en sväng upp till ridhuset och träna på söndagens läxa istället. Igår när jag red var han fruktansvärt stark och ofokuserad, får hoppas att han är på bättre humör idag.
***
Jag har fått sålt min sadel, fantastiskt bra! Det som är mindre bra är att sadeln som jag hade sett ut som ersättare nu var såld, så nu blir det väl till att hoppa barbacka. Men på måndag kommer det hem en sadelprovare som skulle ta med sig ett gäng sadlar så jag hoppas att hon har något bra som passar, har egentligen ingen lust att köpa en helt ny men vi får väl se vad det blir, en bra sadel måste han ju ha.

Sadel

Säljer min hoppsadel då den inte ligger optimalt på Magne. Det är en mörkbrun Thorowgood T6 - Showjumper Robert Whitaker, 17½". Den är köpt 2010 men mycket sparsamt använd, började inte hoppa ordentligt förrän hösten 2011 så den är nog inte använd mer än ett 20-tal gånger. 3 koppjärn följer med, vid, x-vid och xx-vid samt matchande stigläder och stigbyglar i mässing, finns även matchande träns och sadelgjord att köpa till.

3 500 kr - prutat och klart!

Dressyrträning

Idag kom vi då äntligen igång med första dressyrträningen (för tränare) för säsongen. Jag hade på gramanen till att börja med för han har blivit så himla stark det sista och bara hänger sig i bettet. Detta gick han jätte bra på, tränade på att samla gaoloppen och många övergångar skritt/galopp och galopp/skritt, speciellt höger varv gick jätte bra! Har även börjat träna lite på de moment som dyker upp i MSV C, så på slutet plockade vi av gramanen och tränade lite bakdelsvändning, öppna och sluta. Sluta tycker han är väldigt jobigt fortfarande, men det går frammåt. Härlig känsla efter dagens träning!

Hoppträning

Vi trotsade skitvädret och gav oss iväg på hoppträning. Det gick väl inte jätte bra, får skylla på att det var länge sedan nu, låter filmen tala för sig själv...
***

 


Enkla byten

Igår var han verkligen värd sin vikt i guld. Jag hade egentligen ingen vidare lust att rida, det var mörkt och svinkallt och jag var fortfarande inte helt kry från förkylningen, men eftersom det vankas hoppträning på fredag så tog jag mig i kragen och gav mig ut. Det behövde jag inte ångra! Han gick som en klocka, och för första gången satte han enkla byten, flera gånger! Hela jag var ett enda brett smile när vi red hem!
Idag har han fått vila, och även jag, känner mig fortfarande inte helt frisk. Imon är det dressyrträning på schemat och på fredag blir det äntligen hoppträning för Sandra igen!

RSS 2.0