Jag har en plan

Nu har jag äntligen lagt upp en träningsdagbok, ända fram till juli! I korthet så består den av två dressyrpass, två hoppass och en dag med uteritt/tömkörning/markarbete varje vecka. Jag tränar för dressyrtränare varannan vecka och för hopptränare varannan vecka, sen får han även två vilodagar. Jag hoppas att detta är ett bra upplägg, jag tror att det är viktigt att variera träningen mycket då han lätt tröttnar på att göra samma sak, plus att han verkligen behöver stärka galoppen och bli smidigare så hoppningen är nog viktig att få in. Vi skulle börjat träningen för säsongen i fredags, men jag lyckades dra på mig en förkylningen så vi kör igång på allvar nu i veckan. Jag har även lite små planer på att köra in honom på nytt, ska börja med att tömköra och dra lite linor och slanor mm så får vi se hur han reagerar, det hade varit väldigt kul att kunna köra honom, men vi får väl se om det hinns med i år, annars siktar vi på Allround på NM nästa år :)

Nytt år - nytt liv

Jag tänkte blåsa liv i denna gamla blogg nu när det är nytt år och allt!

Men jag börjar med en årskrönika från året som gått.





Vintern var lång även i år, hade vi inte fått nog förra året? Fast hellre det än regn och lera, vintern bjöd på några underbara ridturer ute i det nästan trollska vinterlandskapet. Både jag och Magne var lite småkrassliga så det blev inte så mycket träning, mest mysiga uteritter och ”skogsmullande”. Ett par saker som piggade upp i vintermörkret var att alla våran Lasse gästade Mauro & Plura samt att bästa mamma kom med en tidig födelsedagspresent, biljetter till Stockholm International Horse Show!

 

Vi var fortfarande inte helt krya så träningen låg fortfarande lite på is, även om vi började se ett ljus i tunneln och kunde börja planera inför kommande säsong. Jag fick äntligen ett fast jobb på 100% och detta firades med Sushi! Vårsolen bjöd på flera härliga barbackaturer och även en och annan dans. Vi hade möten om vad vi skulle ha möte om, dressyrpass barbacka som slutade i en insikt om hur otroligt otränade ben man har, galopper över ängar och en och annan tur till Skara för att undsätta strandsatta vänner. Ganska bra månader trots att vi inte var på topp.

 

Maj började väldigt bra genom att Magne blev storebror ytterligare en gång, denna gången till en fantastiskt söt liten kille e: Frederik Skovå som senare döptes till Fricco. Mamma Mitra skötte som vanligt allt utan minsta problem och med grädde i spenarna så växer liten så det knakar. Maj bjöd också på ett väldigt odramatiskt betessläpp, varför skulle dom springa och busa eller hälsa på nya kompisar, det fanns ju äntligen mat!

 

Vi hade kommit igång ordentligt med träningen igen och Magne lånades även ut ett par gånger, först som barnhäst och sedan till en jätte duktig tjej som red en lektion på honom för min tränare, kul att få se honom från en annan vinkel för en gång skull.

 

Övriga höjdpunkter i maj var bl.a. att hitta två godingar som Ben & Jerry i frysen, anmälan till sommarpremieringen samt Johnny Depp i 3D.

 

Slutet av maj bjöd nog ändå på den bästa höjdpunkten, Magne fick äntligen tillbaka sin älskade bror Hugin, lyckligare häst får man leta efter.

 

I juni beslutade jag att det var dags att bli lite sommarfräsch vilket resulterade i att jag blev blond igen. Juni bjöd även på härliga utflykter med medhavd fika på en sten vid vattnet och med mysigt sällskap.

Det var även i juni som det blev bestämt att jag skulle representera BDF i dressyr på SM, något panikslagen intog jag attityden – SM here we come!

 

Vi fick även för oss att dressyr kanske inte är det enda vi ska syssla med och vågade oss på en CR i hoppning, vilket resulterade i att vi kom på att dressyr är nog det vi ska syssla med.

 

Så den 18 juni var det dags för den efterlängtade debuten i LA! Det gick väl inte helt smärtfritt men det blev iaf en godkänd ritt på 55%, nu kan det bara bli bättre!

 

Jag kunde dock inte riktigt släppa dom där hopptankarna och tänkte att det skulle vara roligt att se vad han kan utan att ha mig som broms på ryggen, och vem vet, det kanske kan bli en hopphäst av honom trots allt?

 

Slutet av juni var nog sommarens varmaste period och det kändes ganska omöjligt att få till någon bra träning inför SM, hästarna blev ju svettiga av att bara gå i hagen, så det blev många barbackaturer upp till sjön för att få lite svalka. Fricco och Mamma Mitra trivdes däremot med den härliga sommaren och lillen fortsätter att växa så det knakar.

 

Så kom då äntligen juli och SM skulle gå av stapeln. Jag ska inte sticka under stol med att jag var en aning nervös innan, men det mesta var förväntning, jag hade ju aldrig varit med på ett Fjord-SM så detta var något nytt! Vi konstaterade ganska fort att vi var väldigt glada över att ha valt att bo på hotell istället för på campingen, då sommarens värsta väder även infann sig denna helg, och vem kan tacka nej till hotellfrukost?

Dagen D – jag var ganska lugn, lite för lugn skulle det visa sig. På något sätt lyckades vi helt tappa greppet om tiden och 15 min innan jag skulle in på banan satt jag på hästen, vilket såklart resulterade i att både jag och häst var jätte stressade. Detta ledde såklart till en allt annat än bra ritt och jag var minst sagt besviken efteråt. Men jag nådde ändå mitt mål att inte komma sist. Festen på kvällen piggade upp och jag tog ändå med en väldigt trevlig upplevelse hem, bara att ladda om för nästa år!

 

I slutet av juli så blev det då äntligen min tur - SEMESTER! Den bjöd på härlig ledighet men också en del jobb hemma med huset, vi byggde paviljong och en ny altan (alias dansbana) på baksidan, ett stort tack till mor och speciellt bästa far som var till stor hjälp! Det var också dags att fira min kära man som fyllde år, detta gjordes med gofika och besök på stans grekiska resturang.

 

Den 2:a augusti firade vi vår tredje bröllopsdag, detta firades på vackra Villa Sjötorp (där vi gifte oss) med champagne, god mat och matchande underkläder

 

Även på hästryggen började augusti väldigt lovande, vi var med på två CR som slutade med vinst i båda klasserna med 71,72 % i LB:1 och 68,42 % i LA:1, han kan ju!

 

Den 14 augusti var det dags för tävling igen och vi styrde färden mot Varberg, tyvärr hade Magne en av sina ”hingstiga” dagar och var mer intresserad av alla runt omkring än av att lyssna på matte, vilket såklart visade sig på resultatet, vilket vi inte behöver tala högt om utan fokuserar på förra helgens resultat istället.

 

Denna månad bjöd även på en hel del träningspass med ”Svarta Faran”, varje gång med livet som insats, nu vet jag varför jag håller mig till dom gula... (Fast han är rätt snäll ändå)

 

Den 19-21 augusti var det dags för SM i körning på Tjolöholm, där Karin och Mimer tog hem bronset!

 

I slutet av augusti tog vi ett väldigt tungt beslut, vi bestämde oss för att omplacera våran älskade hund Ozzy, både jag och min man jobbar heltid och hade inte den tiden för honom längre som han behöver och förtjänar, så det var med tungt hjärta vi hittade en ny familj till honom.

 

Slutet av augusti bjöd även på en körtur med Mimer där vi hittade det första av skogens guld

 

I september fick jag och Magne en ny kompis i stallet, det var underbart söta lilla Munin som kom för att få lite utbildning. Han var en aning nervös i början då det kom stora långtradare på ena sidan hagen och så gick det massa märkliga olikfärgade djur (väldigt lika hästar förutom att den gula färgen saknades) på andra sidan hagen, men fann sig relativt snabbt i sin nya miljö, mycket tack vare trygga morbror Magne. En väldigt trevlig individ att jobba med!

 

Tapaskväll – en av månadens icke häst-relaterade höjdpunker

 

Den 28 september var det dags för mig att bli ytterligare ett år äldre, då var även Nellsan födelsedagsfin!

 

September bjöd även på många ”första-gånger” med det lilla Trollet vilket fick mig att börja sukta efter en unghäst igen. Vi firade även bästa mamma som fyllde år och densamma bjöd även på månadens skratt då brist på styrning resulterade i en incident med en trasig stol och några trassliga bakben.

 

Hösten kom på riktigt och med den den underbara leran…

 

Den 8 oktober var det dags för årets sista utställning som hölls i Länghem – Det slutade med den ständiga tvåan på 42 poäng (98889), men han skötte sig fantastiskt bra och man är ju ganska dum om man inte är nöjd med 42 poäng, men nästa år hoppas vi få till den där sista 9:an som bara hoppar runt.

 

I mitten av oktober var det även dags för ny frisyr, Magne tyckte det var väldigt skönt att bli av med allt lurv och se så mycket smalare han blev med en gång!

 

I slutet av oktober tog jag även tag i mina hopplaner på allvar och vi började träna för en jätte bra tränare några mil ifrån oss. Magne verkar tycka det är väldigt roligt så nu kanske jag vågar tänka på att vara med i den öppna klassen på SM 2012…

 

Slutet av oktober betydde även slutet på våran ”riktiga” tävlingssäsong, vilken ju kunde ha slutat bättre… Men jag tyckte att Magne skötte sig riktigt bra, även om det saknades energi, tyvärr tyckte inte domaren att kallblod hade på dressyrbanorna att göra.

 

Årets näst sista månad och mörkret gör sig mer och mer påmint, det är mörkt, lerigt och regnigt, en viloperiod för både häst och ryttare börjar kännas mer och mer lockande. Magne flyttade tillbaka till sitt gamla stall och verkar trivas ypperligt, verkar som om han fått en liten nytändning vilket gör det lite lättare att hålla modet uppe.

 

Den 6/11 var det dags för klubbmästerskap, jag hade ju inte så höga förhoppningar med tanke på hur det hade gått på sista tävlingen, men Magne taggade till och det slutade med att vi vann våran klass (LA:1) på 63,42%! Detta betyder också att vi är klara för SM 2012 då vi har tre godkända ritter i LA, yeees!

 

Samma helg hölls även Gåsa-racet nere i Skåne och Mimer visade ytterligare en gång att fjordingar kan!

 

Mitten av november bjöd på en väldigt efterlängtad och framför allt behövlig semester. Jag och mannen drog en vecka till Puerto Rico och bara gottade oss!

 

Tillbaka till kalla Sverige och redo för nya tag! Den 25 november var det dags för sista hoppträningen för året och han skötte sig väldigt bra, han verkar fatta mer och mer vad det går ut på!

 

Andra höjdpunkten i November var resan till Stockholm tillsammans med kära mor för att titta på Stockholm International Horse Show, premiär för min del. Det var en mycket lyckad helg med mycket hästar, mycket folk och mycket trevligt sällskap och så lite fjordingar på det!

 

 

Träningen går framåt, vi har nu börjat med både öppna, sluta och bakdelsvändning, vart ska detta sluta?
Målet är NM om två (1½) år, man måste ha drömmar!

 

 

Advent står för dörren och jag har varit ovanligt kreativ och gjort tre egna stakar!

 

Vi fortsätter i julens tecken och passar på att myser för fulla muggar, Åsa står för julmusiken

 

Mitten av december bjöd även på Juleskôj med tjajjor, mycket trevligt! Träna häst? Det tar vi nästa år!

 

Fjärde advent och granen är på plats!

 

Äntligen blev det då julafton! Jag är verkligen som ett litet barn fortfarande, detta är faktiskt den enda högtid under året som jag verkligen bryr mig om, jag älskar den!

 

Även Magne fick en väldigt uppskattad julklapp, vi är nu en till i familjen! Nytillskottet heter Derby och är en shettishingst på 2½ år, och såklart världens sötaste.

 

Nyårafton - årets sista dag, firades hemma i huset med gott sällskap och god mat. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år!

 


RSS 2.0